fbpx

Optimasiivous toteuttaa itsemurhapaikkojen puhdistuksia kokemuksella ja luottamuksellisesti

Optima-Kalmasiivous

Kun joku on tehnyt itsemurhan, on siitä voinut jäädä jäljelle siivottavaa. Itsemurhapaikkojen puhdistus on vaativa tehtävä, joka vaatii siivoajalta ammattitaitoa ja hyvää tilannetajua asioidessaan omaisten kanssa, joita ikävä tragedia on kohdannut. Siksi sitä eivät tee kuin ammattilaiset, jotka ovat saaneet siihen koulutuksen ja joilta löytyy siihen kaikki tarvittavat välineet ja erikoispuhdistusaineet kuten verenpuhdistusaine. Jokaisen on syytä pyytää tekemään tällainen puhdistus ammattilaiselta eikä mennä tekemään sitä itse.

itsemurhapaikkojen puhdistus

Tästä syystä itsemurhapaikan siivoaminen kannattaa tehdä ammattilaisen toimesta

Koska itsemurhapaikalle on saattanut jäädä esille eritteitä ja muita asioita, niin siivoaminen on henkisesti vaikea tehtävä. Se ei sovi silloin kenen tahansa tehtäväksi. Paikalle on syytä kutsua ammattisiivooja, joka on erikoistunut siivoamaan paikkoja, joissa on joku kuollut. Tällainen siivoaja on saanut koulutuksen, jossa on ollut mukana myös henkistä valmistautumista.

Jos kyseessä ei olekaan itsemurhapaikka, vaan rikospaikan siivous, niin silloinkin siivouksen tilaaminen on mahdollista mutta vasta kun siihen on saatu lupa poliisilta.

Yksin ei tarvitse jäädä, kun elämässä kohtaa tragedian

Valtakunnallinen kriisipuhelin (MIELI Suomen Mielenterveys ry) Kriisipuhelin päivystää suomen kielellä 24/7 numerossa 09 2525 0111. Puhelimeen vastaavat kriisityöntekijät sekä koulutetut vapaaehtoiset. Soittaa voi nimettömänä.

KÄPY-tukipuhelin 045 325 9595
Lisätietoa: KÄPY – Lapsikuolemaperheet ry

MIELI kriisipuhelin 09 2525 0111
Ruotsinkielinen linja, Kristelefon, puh. 09 2525 0112
arabiankielinen linja puh. 09 2525 0113
Englanniksi voi soittaa sekä ruotsin- että arabiankieliselle linjalle.
Puhelu maksaa operaattorin perimän hinnan verran.
Lisätietoa: MIELI Suomen Mielenterveys ry:n

Surunauha
Vertaistukea itsemurhan tehneiden läheisille.
Lähetä tekstiviesti ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603, niin vertaistukija soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa.
Lisätietoa: Surunauha ry
Surunauha-keskustelualue ja chat