KALMASIIVOUS JA KALMASANEERAUS

Hinta alkaen 65€/h

Katso meidän palvelualueet

­­­­­Olemme erikoistuneet kokonaisvaltaiseen kalma- eli kuolinpaikkojen siivoukseen. Teemme myös kuolinpesien tyhjennyksiä ja siivouksia. Kaikkiin perikuntien tekemiin toimeksiantoihin saa tarvittaessa 3kk maksuajan pesänselvitys/perunkirjoitus ajaksi

Kalmasiivous tarkoittaa asunnon tai muun kiinteistön akuuttia kuolinpaikan puhdistusta ja tarvittaessa rakenteiden vahinkosaneerausta. Yleistä on, että kuolema aiheuttaa vahinkoa asunnolle aina, kun ihminen on ollut asunnossa menehtyneenä useita vuorokausia. Kalmasiivouksen ja vahinkosaneerauksen tarkoituksena on jälkitorjua asunnolle tai kiinteistölle aiheutuneet vahingot.

Meillä on tehtävään koulutettu vahinko- ja puhdistuspalvelutiimi, jonka asiantuntijoilla on yli 10 vuoden kokemus alalta. Teemme kalmasiivouksia koko Etelä-Suomen alueella, pääosin kahden tunnin vasteajalla.

Akuutin alkupuhdistuksen jälkeen laadimme jokaisesta kalmasiivouskohteesta vahinkoraportin, josta ilmenee vahingon laajuus, jatkotoimenpidetarpeet sekä kustannusarvio.
Kuoleman jälkeinen siivous on aina siihen erikoistuneiden ammattilaisten tehtävää työtä. Ensimmäisenä tehtävänä on poistaa kalmanhaju asunnosta sekä lähitiloista, esimerkiksi kerrostalon rappukäytävästä. Tämän jälkeen asunto siivotaan, ja tarvittaessa remontoidaan sellaiseen kuntoon, että omaisten tai mahdollisen seuraavan asukkaan on turvallista ja inhimillistä mennä asuntoon.

Kalmasiivouspäivystys palvelee vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri, ja olemme kohteessa paikalla kahden tunnin kuluessa tilauksesta. Voit tilata meiltä kalmasiivouksen myös silloin, jos itse asut eri paikkakunnalla. Hoidamme asuntoon pääsyn ja siivoustyön ilman, että sinun tarvitsee tulla paikalle. Ilmoitamme tilaajalle heti kun siivous- ja kunnostustyö on tehty.

Kalmasiivous – olemme paikalla kahden tunnin sisällä tilauksesta

 • Ota yhteyttä päivystykseemme ja kerro tilanteesta. Palvelemme vuoden jokaisena päivänä! Olemme kohteessa viimeistään kahdessa tunnissa.
 • Sinun ei tarvitse itse olla paikalla, vaan hoidamme tarvittaessa kohteeseen pääsyn. Oven avaukset tehdään yhteistyössä huoltoyhtiöiden, isännöitsijöiden ja viranomaisten kanssa.
 • Teemme välittömästi akuutin kalmasiivouksen ja pilaantuneiden rakenteiden poiston.
 • Suoritamme hajunpoiston asunnossa ja tarvittaessa myös kiinteistön yleisissä tiloissa.
 • Toimitamme kalmavahinkoraportin kaikista kalmasiivous- ja saneerauskohteistamme.

Kalmasiivous – olemme paikalla kahden tunnin kuluessa tilaamisesta

 • Ota yhteyttä päivystykseemme ja kerro tilanteesta. Palvelemme vuoden jokaisena päivänä! Olemme kohteessa viimeistään kahdessa tunnissa. 
 • Hoidamme tarvittaessa kohteeseen pääsyn ilman, että sinun tarvitsee olla paikalla. Oven avaukset tehdään yhteistyössä huoltoyhtiöiden, isännöitsijöiden ja viranomaisten kanssa.
 • Teemme välittömästi akuutin kalmasiivouksen ja pilaantuneiden rakenteiden poiston.
 • Suoritamme hajunpoiston asuntoon ja tarvittaessa as.oy:n yleisiin tiloihin
 • Toimitamme kalmavahinkoraportin kaikista kalmasiivous- ja saneerauskohteistamme.
 • Toimenpiteillä saatamme asunnon siihen kuntoon, että omaisten on hyvä mennä asuntoon.

Referenssejä

”Voimme suositella teitä kenelle vain, sillä olette erittäin ammattitaitoisia, asiakasystävällisiä, nopeita reagoimaan ja hakemaan ratkaisuja. Olisimme olleet varmasti aika hukassa, jos meillä ei olisi ollut teidän kaltaista yhtiötä apuna erittäin vaikeassa ennalta arvaamattomassa tilanteessa. Onni onnettomuudessa – voimme todella sanoa.”

Tilaaja J. Malkin perikunta, Maininkitie 8, 02320 Espoo

Kuolinasunnon akuutit-toimenpiteet
ja kokonaisvaltainen saneeraus

VETEHISENKUJA 7 AS OY Isännöitsijä Jari Lampén / 07/2018

 Kuolinhuoneiston akuutittoimenpiteet ja purkutyöt

Bostads Ab Botbystrand Vuokiinteistöpalvelut Oy / 02/2019

Kuolinasunnon vahinkosaneeraus kokoasunto myös uusi keittiö

Asunto Oy Satomajuri Isännöitsijä Ari Kiviniitty / 09/2018

Ammattilaisillamme on usean vuoden kokemus kalmasiivouksesta

Kalma-asunnon siivoaminen ammattilaisten työnä on välttämätöntä, jotta asunto saadaan jälleen kuntoon. On tärkeää, että kalmasiivous tehdään mahdollisimman pian sen jälkeen, kun menehtyminen on huomattu. Tällä voidaan ehkäistä se, että asunnon rakenteet eivät saa suurempia vaurioita eikä esimerkiksi haju pääse pinttymään. Tavallisilla kotisiivouksen välineillä kalma-asuntoa ei missään nimessä voi siivota.

Erikoissiivoukseen ja saneeraukseen erikoistunut tiimimme käyttää työssään tarvittavaa ammattilaisvälineistöä, puhdistusaineita ja suojavarusteita. Henkilökunnallamme on yli 10 vuoden kokemus haastavista siivouskohteista. Me Optimasiivouksella kohtaamme työssämme päivittäin ihmisiä erilaisissa ja vaikeissakin tilanteissa. Osa kalma-asunto kohteistamme on henkirikospaikkoja ja ne vaativat erityistä ammattitaitoa ja mielenlujuutta. Ymmärrämme tilanteiden inhimillisiä taustoja ja teemme työmme hienotunteisesti. Teemmekin työtämme siksi, että voimme auttaa ihmisiä eri elämäntilanteissa.

Ota yhteyttä

Asunnon kalmasiivous Helsinki – Turku – Tampere –alueen lisäksi monessa muissa paikkakunnissa.

 • Hoidamme kokonaisvaltaisen kalmasiivouksen ilman, että sinun tarvitsee huolehtia toimenpiteistä tai tulla itse paikalle.
 • Teemme tarvittavat dokumentit ja vahinkoarviot jokaisesta kohteesta. Tämä selkeyttää vahinkojen tilannetta ja kustannuslaskelmaa.
 • Toimenpiteiden suuruus on tapauskohtainen: teemme sekä kuolinpaikkojen poistoa että koko asunnon saneerauksia.
 • Poistamme huoneiston hajut ja lian ammattilaisvälineistöllämme.
 • Teemme huoneistoon kemiallisen hajunpoiston, desinfiointipesun ja tarvittaessa otsonoinnin.
 • Tarvittaessa poistamme, jyrsimme ja uusimme lattiapinnat sekä esimerkiksi laatoituksen.
 • Hävitämme hajuhaitat eristäen kuolinasunnon kalusteet ja irtaimiston siten, että hajuhaitat eivät leviä muihin tiloihin.
 • Useimmiten uusimme kalmahuoneiston pinnoitteet ja sulkumaalaamme huoneiston.
 • Asutko ulkomailla tai eri paikkakunnalla? Hoidamme yhdessä isännöitsijöiden kanssa prosessit, jotta teidän ei tarvitse itse tulla paikan päälle toteamaan ikävää näkyä ja selvittämään jatkotoimenpiteitä. Näitä toimintoja tukee meidän interaktiivinen raportointimme omaisille ja sidosryhmille.
Optimasiivous palvelukartta

Miksi kalmasiivousten tarve on yleistynyt?

Kalmasiivottavien asuntojen määrä on yleistynyt, mikä johtuu mm. väestön ikääntymisestä ja vanhusten kotihoidon lisääntymisestä. Yli 75-vuotiaista suomalaisista yli 90 prosenttia asuu kotona, ja määrä kasvaa koko ajan. Terveyden ja hyvinvointilaitos THL:n mukaan kansallinen tavoite on, että iäkäs ihminen voi asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään, jopa elämänsä loppuun saakka. Samaan aikaan kuntien vanhuspalveluista vastaavat viranhaltijat ovat huolissaan kotihoidon resurssien riittävyydestä. Vastuu huonokuntoisista vanhuksista siirtyy tällöin omaisille tai muille läheisille. Työssäkäyvä, perheellinen ja toisella paikkakunnalla asuva omainen tuskin pystyy vierailemaan ikäihmisen luona jatkuvasti. Jos vanhukseen ei saada useiden yritysten jälkeen yhteyttä esimerkiksi puhelimitse, omainen joutuu pyytämään isännöitsijän tai poliisin tarkastamaan tilanteen. Ikävimmissä tapauksessa vanhus on menehtynyt kotiinsa esimerkiksi kaaduttuaan. Tilastokeskuksen mukaan tapaturmaisiin kaatumisiin ja putoamisiin kuolleista valtaosa on yli 75-vuotiaita ja yleisin tapaturmapaikka on oma koti.

Kotiin kuolee ihmisiä kaikissa ikäluokissa. Kuolinsyitä ovat mm. huumausaineiden ja alkoholin sekakäyttö, moniainemyrkytykset, itsemurhat sekä yksityisasunnoissa tapahtuneet henkirikokset. Samaan aikaan yksin asuminen on nopeasti lisääntynyt. Vuonna 2019 asuntokunnista peräti 44 % oli yhden henkilön talouksia (lähde Tilastokeskus Suomi lukuina 2020). Yksinasuminen vaikuttaa osaltaan kalmasiivousten tarpeeseen, jos läheisiä tai huolehtivia naapureita ei ole.

Poliisi selvittää noin 11 500 kuolemansyytapausta vuosittain. Näistä kuolemista 80 prosenttia tapahtuu asunnoissa. (lähde www.kotitalolehti.fi/kuolema-neljan-seinan-sisalla/)

Kalmasiivouksen tilaaminen?

Kalmasiivouksesta voi olla yhteydessä Optiman ilmaiseen asiakaspalvelunumeroon 24/7 tai verkkolomakkeilla sekä viestipalveluissa.

Kalmasiivoustilausta varten on selvitettävä asunnon ovenavaus, joka tapahtuu joko siten että avauksen hoitaa huoltomies omaisten valtuutuksella tai jos omaisilla on avain asuntoon niin avaimet voidaan noutaa omaisilta. Omaisilla on myös mahdollisuus tulla avaamaan ovi itse, mikäli se on mahdollista. Erityisen haasteellisissa kohteissa kalmasiivous voidaan toteuttaa kerrostaloasuntoihin vuokranantajan toimesta tai kiinteistön isännöitsijän toimesta. Näissä kohteissa ilmeisenä perusteena on kalmanhajun leviäminen kerrostalon yleisiin tiloihin. Vastaavanlainen tilanne voi olla rivitaloissa ja myös paritaloissa.

Ota yhteyttä

Soita päivystysnumeroon 080 015 5525 tai ota yhteyttä oheisella lomakkeella.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Voit tilata kalmasiivouksen meiltä myös silloin, jos asut ulkomailla tai eri paikkakunnalla

Teemme kalmasiivouksia ulkopaikkakuntalaisten tai ulkomailla asuvien tilauksesta siten, että itse tilaajan ei täydy tulla paikalle luovuttamaan esimerkiksi avaimia. Jos kalma-asunnon paikkakunta on Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku tai Tampere, voit tilata kuolinasunnon siivouksen ja vahinko-arvion meiltä, vaikka et itse asuisi samalla paikkakunnalla. Silloin tarvitsemme sinulta tai perikunnalta toimeksiannon sähköpostilla.

Hoidamme asuntoon pääsyn yhteistyössä taloyhtiön ja viranomaisten kanssa. Usein kalmasiivouksen tilaaja on omainen tai sukulainen, mutta teemme myös kalmasiivouksia isännöitsijöiden, huoltoyhtiöiden ja viranomaisten kanssa. Myös vakuutusyhtiöt tilaavat meiltä kalmasiivouksia ja -saneerauksia tarjousmenettelyissä.

Muut erikoissiivouspalvelut