Kuolinpesän tyhjentäminen voi viedä paljon aikaa ja olla stressaavaa. Jos haluat päästä siinä helpolla, ota meihin yhteyttä. Me teemme sen puolestasi nopeasti ja ammattitaitoisesti. Meiltä ei jää asuntoon jälkiä mistään, vaan se jää putipuhtaaksi seuraavaa asukasta varten.

Voitte pyytää meidät apuunne missä tahansa vaiheessa prosessia. Voimme aloittaa apunanne heti alusta lähtien, jolloin katsomme kanssanne yhdessä mitä haluatte pitää itsellänne. Kuolinpesässä voi olla teille tärkeitä tavaroita, papereita ja muuta omaisuutta, joita ette halua myydä tai hävittää.

Voimme tulla apuun vasta sen jälkeen, kun asunnossa on jäljellä enää myytäväksi, kierrätykseen ja jätteiksi meneviä asioita. Voimme auttaa kohteen raivauksessa, jos siellä on vaikkapa tarkoitus tehdä suurempi remontti. Voitte ottaa halutessanne meihin yhteyttä vasta siinä vaiheessa, kun asunto on jo tyhjennetty tavaroista ja tehtävänä on enää siivota asunto puhtaaksi.

Jos omainen on kuollut asunnossa, voitte tilata meiltä kalmasiivouksen, jonka jälkeen asunto on turvallinen ja sinne on inhimillistä mennä. Katso tästä alta tarkemmin, missä kaikissa vaiheissa meistä on paljon apua. 

Tätä kaikkea me tarjoamme kuolinpesien tyhjennykseen liittyen

Olemme erikoistuneet erittäin haastavien kohteiden käsittelyyn, joita kuolinpesät voivat olla. Meidän koulutetut ammattilaisemme tulevat apuunne missä vaiheessa vain haluatte ammattimaista apua kuolinpesän tyhjentämiseen. Hanki meiltä ensin maksuton arviointi ja kutsu meidät paikalle tekemään:

Hoidamme halutessanne kaiken tämän puolestanne. Olemme kaiken kattava ja luotettava tyhjennyspalvelu. Meiltä hoituvat toki myös muiden tilojen tyhjennykset eivätkä vain kuolinpesien tyhjennykset. 

Meille on annettu kiitosta nopeasta ja ammattitaitoisesta palvelustamme. Palvelemme pääkaupunkiseudun alueella sekä Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan alueilla sekä näiden lisäksi tapauskohtaisesti muualla Etelä-Suomessa.

Kalmasiivous – olemme paikalla kahden tunnin kuluessa tilaamisesta

  • Ota yhteyttä päivystykseemme ja kerro tilanteesta. Palvelemme vuoden jokaisena päivänä! Olemme kohteessa viimeistään kahdessa tunnissa. 
  • Hoidamme tarvittaessa kohteeseen pääsyn ilman, että sinun tarvitsee olla paikalla. Oven avaukset tehdään yhteistyössä huoltoyhtiöiden, isännöitsijöiden ja viranomaisten kanssa.
  • Teemme välittömästi akuutin kalmasiivouksen ja pilaantuneiden rakenteiden poiston.
  • Suoritamme hajunpoiston asuntoon ja tarvittaessa as.oy:n yleisiin tiloihin
  • Toimitamme kalmavahinkoraportin kaikista kalmasiivous- ja saneerauskohteistamme.
  • Toimenpiteillä saatamme asunnon siihen kuntoon, että omaisten on hyvä mennä asuntoon.

Mihin sijoittaa ne tavarat, joita omaiset eivät itse halua?

Myytäväksi tarkoitettu ja muille kelpaava omaisuus

Kuolinpesät ovat harvoin täynnä arvokkaita tavaroita. Tavaroilla on yleensä enemmän tunnearvoa kuin rahallista arvoa. Sieltä voi löytyä tärkeitä papereita, jotka on otettava talteen. Vain omaiset itse osaavat valita kuolinpesästä itselleen haluamansa asiat ja tärkeät paperit. Se ei tarkoita sitä, että siihen ei voisi pyytää meiltä apua esimerkiksi suurien tavaroiden kohdalla kantoapua.

Samalla kun käymme läpi asunnosta löytyviä teille tärkeitä tavaroita, voimme suunnitella yhdessä mitä tehdä omaisuudelle, joka on tarkoitus myydä. Kaikki myyntiin tarkoitettu omaisuus ja irtaimisto voidaan laittaa myyntiin kirpputoreille ja käydä arvioittamassa antiikkiliikkeissä. Voimme olla apunanne Ostamme kuolinpesiä -ilmoituksia etsiessänne ja näin asunnon tyhjennys myyntiinkelpaavista tavaroista saattaa hoitua jopa yhteen paikkaan. 

Lahjoitettavaksi ja kierrätyskeskuksiin kelpaavat tuotteet

Kuolinpesästä saattaa löytyä paljon ei itselle, mutta muille kelpaavaa tavaraa. Voimme katsoa yhdessä olisiko asunnossa jotain lahjoitettavaksi kelpaavia tuotteita. Lahjoitukseksi kelpaavat huonekalut, siistissä ja puhtaassa kunnossa olevat vaatteet ja kengät sekä kodin käyttö- ja sisustustavarat. Kodin erilaiset tekstiilit, levyt, kirjat, lelut ja muut lastentarvikkeet otetaan nekin mielellään vastaan.

Kierrätyskeskuksiin kelpaavat askarteluun ja käsitöihin liittyvät materiaalit sekä harrastustarvikkeet, kuten urheiluun ja retkeilyyn liittyvät tuotteet. Ja tietysti pyörät, tietokoneet ja kodin elektroniikkatuotteet otetaan vastaan, joista osa kelpaa rikkinäisenäkin. Voit tehdä asunnon tyhjentämisen yhteydessä Punaiselle ristillekin lahjoituksia.

Lajittelu nopeuttaa tyhjentämistä eikä roskiin mene mitään sinne kuulumatonta

Kun asunnossa ei ole jäljellä enää mitään arvokasta eli ei myytävää eikä talteen pistettävää, on hyvä alkaa tekemään lajittelua. Se tekee kuolinpesän tyhjentämisestä nopeampaa ja kaikki kierrätykseen kelpaava tulee kierrätettyä varmasti oikealla tavalla.

Lajittelemme kuolinpesästä löytyvät paperituotteet sekä lasi-, muovi-, metalli ja kartonkipakkaukset ja viemme ne niille tarkoitettuihin keräyspaikkoihin. Käyttökelvottomat sähkö- ja elektroniikkalaitteet viedään lajitteluasemille, kuten mahdolliset vaaralliset jätteet, joita ovat mm. akut, paristot, maalit, liimat, lääkkeet ja kemikaalit, joista löytyy varoitusmerkki.

Joissakin kaupungeissa mm. Helsinki, Vantaa ja Espoo ja kauppakeskuksissa on poistotekstiilikeräyksiä, joihin voi viedä käyttökelvottomat vaatteet ja kodin tekstiilit. 

Roskiin menevät tavarat jäävät vähiin

Samalla kun kuolinpesästä löytyviä tuotteita lajitellaan eri keräyspisteitä varten, sieltä voi löytyä polttokelpoista jätettä sekä sekajätettä. Lajittelusta on paljon apua, jotta sekajätteeseen ei tule laitettua mitään sellaista, jonka voi hävittää muilla tavoilla. Polttokelpoiseen jätteeseen kelpaavat mm. siivousjätteet, kuten pölypussit, käytetyt hygieniatuotteet, likaiset muovi- ja kartonkipakkaukset, kukkamulta ja käyttökelvottomat astiat, toimistotarvikkeet, pehmolelut ym. tavarat. Sekajätteeseen ei jää kaiken tämän jälkeen yleensä juuri mitään, kun jätteiden lajittelu on tehty tarkoin.

Asunnon raivaus ja tyhjennys

Meiltä onnistuu kohteen raivaus ja tyhjennys. Kuolinpesän edustajat voivat tilata meidät hyvin vaikeisiin ja haastaviinkin kohteisiin. Voitte tilata meidän tekemään ilmaisen kartoituksen, jonka aikana keräämme kohteesta valokuvausdokumentteja. Tämän jälkeen esittelemme suosituksemme siitä mitä kaikkea asunnossa kannattaisi tehdä, jotta se saadaan tyhjennettyä.

Jos asuntoa on kohdeltu kaltoin, poistamme sieltä esimerkiksi vahingoittuneita kaappeja, keittiökoneita ja vahingoittuneen lattian. Ilmoitamme puolestanne isännöitsijälle kaikista kohteen mahdollisista purku- ja muutostöistä. Ilmoitamme isännöitsijälle ja tilaajalle purkutyön aikana havaituista ongelmista, kuten putkivuodoista ja toimimattomista sähkölaitteista.

Myös kuolinpesän loppusiivous hoituu meidän avullamme

Tilaa meidät apuun, vaikka vasta kuolinpesän tyhjennyksen viimeiseen vaiheeseen eli loppusiivoukseen. Se voi tarkoittaa siivoamista uutta asukasta tai asunnon myyntiä varten sekö hajujen poistoa. Siivoamme kuolinpesiä silloinkin, jos omainen on kuollut sinne, joilloin voimme tehdä asuntoon kalmasiivouksen.

Onko seuraava vuokralainen tai omistaja jo muuttamassa asuntoon?

Samoin kuin oman muuton yhteydessä, myös kuolinpesän tyhjennyksen jälkeen asuntoon on ehkä muuttamassa uusi asukas ja asunto pitää siivota. Me teemme muuttosiivouksia ammattitaidolla. On tärkeä saada asunto siivottua huolellisesti ennen sen uutta vuokralaista tai omistajaa. Käytämme siivouksessa omia siivousvälineitämme, joten koko siivoustyö hoituu meidän kauttamme alusta loppuun.

Onko asunnossa tupakoitu ja sen voi siellä haistaa?

Tupakointi on sisätiloissa kiellettyä, mutta jos sitä on kuitenkin asunnossa tehty, voi tilata meiltä kokonaisvaltaisen tupakansavun poiston. Pelkkä parveketupakointi voi vaatia hajunpoiston asunnosta sekä parvekkeen ja parvekelasien pesun.

Onko asunnossa pinttyneitä hajuja, jotka eivät poistu tuulettamalla?

Tupakan- ja muiden pinttyneiden hajujen poisto onnistuu otsonoinnin avulla. Se tekee asuntojen sisätiloista hajuttomia. Pinttyneet hajut voivat johtua tupakoinnin lisäksi vaikkapa talossa asuneista lemmikeistä tai rasvakäryistä. Otsonaattori poistaa samalla tunkkaiset hajut sekä allergiaa aiheuttavat hajut sekä hiukkaset.

Jos omainen on kuollut asunnossa, pitää kutsua ammattilaiset apuun

Kuolinpesän tyhjentäminen voi tarkoittaa kuolinpaikan siivousta. Jos omainen on kuollut asunnossa, on se voinut aiheuttaa asuntoon vahinkoja. Voit tilata silloin apuun meidän vahinko- ja puhdistuspalvelutiimimme.

Kuolemaan liittyvä siivous on tehtävä aina ammattilaisen toimesta. Me teemme alkusiivouksen jälkeen kohteesta vahinkoraportin, josta näette vahinkojen laajuuden sekä mitkä ovat jatkotoimenpidetarpeet sekä kustannusarvio sille.

Aloitamme ensin kalmanhajun poistolla. Sen jälkeen siivoamme kohteen ja teemme tarvittaessa halutut remontit ja raivaukset. Meidän avullamme omaisten tai uusien asukkaiden on turvallista ja inhimillistä mennä asuntoon.

Ota yhteyttä

Soita päivystysnumeroon 080 015 5525 tai ota yhteyttä oheisella lomakkeella.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Muut erikoissiivouspalvelut