fbpx

Kalmasiivous tilattavissa Optimalta, joka on erikoistunut vaativiin erikoispuhdistuspalveluihin

Kalmasiivous tilattavissa Optimalta

Kun asunnossa kuolee ihminen, on sinne tehtävä kalmasiivous. Meiltä kysytään monesti mikä määrittää kalmasiivouksen tarpeellisuuden? Kalmasiivous tarvitaan silloin kun kuolemasta on jäänyt jälkiä ja hajuhaittaa asuntoon. Joskus voi olla niinkin, että vainaja on ollut vain hetken asunnossa mutta kuolemaan on liittynyt esimerkiksi verensyöksy tai jokin muu tekijä, joka aiheuttaa erikoissiivouksen tarpeen.

Asuntoon meneminen lähiomaisen asemassa voi olla raskasta välittömästi suruviestin jälkeen. Viranomaiset kertovat omaiselle asunnon tilanteesta ja osaavat hyvin kertoa onko puhdistustoimille tarvetta.

Kalmasiivouksessa puhdistetaan lähtökohtaisesti vain se huone tai alue missä itse kuolema on tapahtunut. Lisäksi omaisten toivomuksesta asunnon roskikset ja jääkaappi voidaan tyhjentää. Kalmasiivouksen yhteydessä eteisenlattialle kertyneet postit ja mainokset voidaan kerätä omiin pinoihin ja wc-tilojen puhdistus myös asia mikä on hyvä tehdä kalmasiivouksen yhteydessä. Kalmasiivouksen tarkoituksena on saattaa asunto sellaiseen tilaan, että omaisten on turvallista ja hygieenistä asioida asunnossa ilman että heidän tarvitsee kohdata mitään kalmaan liittyvää.

Mitä kalmasiivouksella tarkoitetaan?

Kalmasiivousta tehdään asuntoon, jossa on joku kuollut. Kuolin tapoja voi olla tietysti monia erilaisia ja osa niistä on voinut saada asuntoon aikaan vahinkoja. Kalmasiivouksen tehtävät voivat käsittää siivouksen lisäksi myös rakenteiden vahinkosaneerausta. Siivoaminen tehdään tietyssä järjestyksessä, joka sisältää esimerkiksi hajujen ja tahrojen poistoa. Kalmasiivouksessa käytetään myös siihen soveltuvaa erityistä kuorintakonetta. Kuorintakone mahdollistaa puhdistuksen siten, ettei pintamaterialeihin tarvitse käyttää paljoa vettä. Liiallinen vedenkäyttö voi edesauttaa ainesten imeytymistä rakenteisiin.

Näin valmistaudut asuntoon menemiseen kalmasiivouksen jälkeen

Vaikka asunnossa olisi tehty kalmasiivous on asuntoon meneminen lähiomaisille aina mieltä askarruttava asia.

Prosessi voi olla erittäin tunteellinen, varsinkin jos asunnossa on kuollut sinulle läheinen ihminen. Asian kanssa ei ole pakko kiirehtiä eikä kannatakaan. Anna itsellesi tarpeeksi aikaa valmistautua prosessiin. Käsittele ensin tunteitasi, sure ja mene asuntoon vasta sitten, kun olet siihen oikeasti valmis. Ensikäynnille asunnolla kannattaa aina mennä läheisen kanssa tai voit pyytää mukaan myös huoltoyhtiön työntekijää tai isännöitsijää.

Asunnolle voi mennä myös yhdessä perunkirjoitustoimiston edustajan kanssa. Tärkeintä on ettei asuntoon mene ilman etukäteisvalmisteluja ja esimerkiksi jonkinlaisessa shokkitilassa. Voit pyytä apua myös esimerkiksi mielenterveyspalveluista, jos et itse selviä asiasta henkisesti. Myös perheeltä ja läheisiltä ihmisiltä saatu tuki on tärkeää.

Älä tee asioita yksin, vaan pyydä rohkeasti apua.

Kalmasiivouksen tilaaminen?

Kalmasiivouksesta voi olla yhteydessä Optiman ilmaiseen asiakaspalvelunumeroon 24/7 tai verkkolomakkeilla sekä viestipalveluissa.

Kalmasiivoustilausta varten on selvitettävä asunnon ovenavaus, joka tapahtuu joko siten että avauksen hoitaa huoltomies omaisten valtuutuksella tai jos omaisilla on avain asuntoon niin avaimet voidaan noutaa omaisilta. Omaisilla on myös mahdollisuus tulla avaamaan ovi itse, mikäli se on mahdollista. Erityisen haasteellisissa kohteissa kalmasiivous voidaan toteuttaa kerrostaloasuntoihin vuokranantajan toimesta tai kiinteistön isännöitsijän toimesta. Näissä kohteissa ilmeisenä perusteena on kalmanhajun leviäminen kerrostalon yleisiin tiloihin. Vastaavanlainen tilanne voi olla rivitaloissa ja myös paritaloissa.

Optiman kalmasiivous on tilattavissa koko Etelä-Suomen alueella. Palvelu toteutetaan neljällä alueellisella tiimillä. Palvelualueisiin voitte tutustua tästä

Huomio palveluntuottajan valinnassa seuraavat kriteerit

Optiman erityisvahvuutena on osaaminen kalma ja rikospaikkakohteiden puhdistustoimissa, vahinkoarvioinnissa ja vahinkosaneerauksissa. Optimalta on tilattavissa myös asunnon tyhjennyspalvelut ja tupakoituihin kuolin asuntoihin myös tupakkapesut ja tupakkasaneeraukset.

Optiman vahvuutena on laaja toiminta-alue, palvelun toimittamisen vasteaika, luotettavuus ja ammattitaito sekä vahinkokohteen raportointipalvelu. Osa palveluntuottajista veloittavat tehdyn työn suoraan tilaajalta hyvin lyhyellä maksuajalla. Optima mahdollistaa maksusopimuksen tekemisen kuolinpesän kanssa ja maksusopimusajan, joka mahdollista laskujen maksun perunkirjoitusten yhteydessä.

Kalmasiivouksia tarjoaa useat siivousfirmat yhtenä palveluna muiden siivouspalveluiden kanssa, kuitenkaan kalmasiivouksiin erikoistuneita toimijoita ei ole kymmenittäin, joten kannattaa tutustua tarjontaa hyvin tilausvaiheessa.

Kalma-asunnon hajunpoisto pystytään toteuttamaan ammattilaisen toimesta 1-2 vuorokauden hajunpoistolla. Jos hajunpoistoa tarjotaan tehtävän viikosta jopa neljään viikkoon ei palveluntuottajalla ole tietämystä ja osaamista hajunpoistoon.

Jos palveluntuottaja esittää asunnon koko irtaimiston hävittämistarvetta kalman takia niin puhdistustyötä ja hajunpoistoa tuskin on tehty asianmukaisesti. Optimassa vuositasolla vain muutaman kohteen irtaimisto joudutaan suosittamaan hävitettäväksi.

Kalmavahinkojen korvattavuus vainajan kotivakuutuksesta

Vahinkokorvauskäsittely vakuutusyhtiöissä kestää useita viikkoja koska korvauskäsittely tarvitsee virkatodistuksen ja kuolintodistuksen omaisilta ennen korvauspäätöksen antamista. Korvattavuus määräytyy kotivakuutustuotteen laajuudesta. Vakuutusyhtiöt vaativat yleensä äkillisen ja ennalta arvaamattoman tapahtuman turvan kuulumista vaakutukseen, eli kansankielellä puhutaan laajasta kotivakuutuksesta. Vakuutuksesta voidaan korvata myös saastuneen (hävitettävä) irtaimiston menetetty arvo.