fbpx

Kissojen aiheuttamien hajujen poisto asunnosta vaatii joskus ammattilaisen apuun

Jos asunnossa on asustellut kissa, voi sen haistaa. Ikävät hajut pitää tietysti saada poistettua. Asunnossa haisee kissan takia yleensä pissan haju. Ennen kuin alkaa poistamaan hajuja, on syytä selvittää millä tavoilla se kannattaa tehdä. Silloin voi säästää aikaa ja rahaa eikä tule tehtyä asuntoon mitään vaurioita. Se menetelmä, jolla pissan hajun saa pois, riippuu siitä mihin kissa on asunnossa pissannut.

Lemmikkien aiheuttamien hajujen poistoon löytyy valmiita aineita. Kauppaan ei ole kuitenkaan pakko lähteä, jos huomaa asunnossa leijailevan ikäviä pissaisia hajuja. Lähes jokaisen keittiöstä löytyy aineet hajunpoistoon jo valmiiksi. Jos kuitenkin haluaa päästä hajuista eroon nopealla ja varmalla tavalla, kannattaa hajunpoisto teettää ammattilaisella. On tärkeää, että käyttää oikeanlaista hajunpoistoa sen mukaan mistä haju lähtee, miten pesukohde kestää kosteutta ja kuinka pinttyneesti haju on jäänyt kohteeseen kiinni.

Asunnossa haisee usein kissojen takia monesta eri syystä

Kissan pissaaminen ei ole ainoa lemmikkikissan aiheuttama hajuhaitta asuntoon. Pissa on kuitenkin yleisin syy hajuun ja yleensä vaikeinta poistaa aiheuttamasta asuntoon hajuhaittaa. Jotkut voivat haistaa asuintiloista vaikkapa kissan karvat. Virtsaaminen ei ole tietysti myöskään ainoa haiseva erite, joka kissasta lähtee. Kissa on voinut oksentaa tai kakata asuntoon, joka aiheuttaa pahan hajuhaitan. Moni keino toimii kaikkien kissan aiheuttamien eritteiden hajunpoistoon.

kissan pissan haju asunnossa

 

Voit kokeilla päästä eroon kissan aiheuttamista hajuongelmista kotikonstein

Joskus asunnon hajuista voidaan päästä eroon helpolla tavalla. Kaupoissa myydään aineita, jotka on tarkoitettu lemmikkien, kuten kissojen syystä asunnossa leijailevien hajujen poistoon. Jos ei halua lähteä kauppaan, kannattaa katsoa, löytyykö kotoa tarvittavat aineet jo valmiiksi. Esimerkiksi etikasta, ruokasoodasta ja jopa kahvinpuruista löytyy joskus apukeino.

Valmiita aineita, joilla saa kissanpissan hajun pois

Monet lemmikkieläinkaupat myyvät hajunpoistotuotteita. Niillä kissanpissan hajut voivat lähteä irti esimerkiksi huonekaluista. Ne käyvät parhaiten sellaisen asunnon hajunpoiston eliminoimiseen, jossa asustelee vielä kissa ja jonka aiheuttamat hajuhaitat ovat tuoreita. Nämä aineet on tehty juuri lemmikkien pissasta löytyvään ammoniakkiin, joka on usein syynä siihen, miksi lemmikin pissa tuoksahtelee ja on niin voimakasta.

Hajunpoistoa etikalla

Etikalla voi poistaa monenlaisia hajuhaittoja. Jos esimerkiksi kissanpissa haisee vaatteessa tai muussa kankaasta tehdyssä asiassa, jonka voi pestä pyykinpesukoneessa, voi etikasta saada paljon apua. Laita silloin etikkaa pyykinpesukoneeseen ja pese kissanpissalta haisevat kankaat normaalilla pesuohjelmalla, jolla muutenkin pesisit ne. Vaatteet ja kankaat voi esimerkiksi liottaa vedessä, jossa on etikkaa.

Ruokasoodan käyttö hajunpoistossa

Huonekaluja ja monia muita asunnoista löytyviä asioita voi olla vaikea pestä. Niitä ei voi laittaa pyykkikoneeseen eikä pestä kovin helposti muillakaan tavoilla. Jos kissanpissaa löytyy vaikeasta paikasta ja paikka on vielä märkä pissasta, voi sinne ripotella ruokasoodaa. Se imee kosteuden ja vetää hajuhaitat sisään. Ruokasoodan voi jättää siihen esimerkiksi tahran päälle yön ajaksi ja sen jälkeen imuroida sen hajuineen pois.

Kahvinpurut ja muut erikoiset tavat poistaa hajuhaittoja

Samoin, kuten ruokasooda, myös kahvinpurut imevät hajuhaittoja itseensä. Niitä käytetään hajunpoistoon samalla tavalla kuin ruokasoodaa. Ripottele käyttämättömiä kahvinpuruja hajukohteeseen, anna vaikuttaa ja imuroi pois. Kahvinpurut ovat ensin vetäneet hajut itseensä, joten hajut voivat lähteä irti niiden mukana.

Ota yhteyttä siivouspalveluun, jos et pääse itse hajuongelmista eroon

Kissa on voinut aiheuttaa asuntoon niin pinttyneen pissahajun, että siitä ei pääse kotikonstein eroon. Kaikilla ei ole myöskään aikaa käyttää siihen, että kokeilisi itse keinoja selvitä hajuongelmasta. Viimeistään siinä vaiheessa, kun omat konstit on jo kokeiltu eikä niistä ole apua, on syytä ottaa yhteyttää siivouspalveluun. Siivousalan ammattilaiset osaavat poistaa asunnoista homeen, kalman sekä esimerkiksi lemmikkien aiheuttamat hajuhaitat. Heidän avullaan kissanpissan haju saadaan taatusti poistettua asunnoista.

Jos kissa on pissannut sellaiseen paikkaan, joka ei kestä pesemisestä, voidaan saada aikaan suurta vaurioita. Kaikki asunnoissa olevat kohteet eivät esimerkiksi kestä kostealla pesemistä. Ei kannata alkaa poistamaan hajuhaittoja itse, jos ei ole varma mitä tekee. Kosteusvaurion aiheuttaminen tulee usein todella kalliiksi.

Joskus kissanpissamainen haju ei lähde irti edes pesemällä

Pelkkä pesu ei aina riitä, jolloin haju jää pesunkin jälkeen leijailemaan ilmaan. Kissanpissa on yleensä niin voimakas hajunlähde, että se syöpyy esimerkiksi lattiaan kiinni. Silloin hajuhaitat eivät katoa pesuaineiden eivätkä minkään muidenkaan aineiden avulla. Ainoa keino saattaa olla lattian vaihto uuteen tai muiden vaurioituneiden kohteiden poisto asunnoista. Näin käy varsinkin silloin, jos lemmikkikissa on merkinnyt asunnossa jonkin paikan moneen kertaan. Uroskissoilla voi olla tapana merkitä samaa kohdetta, joka on kissoille tärkeää viestittämistä.

Kannattaa kokeilla otsonointia

Monista asunnoista olevista ikävistä hajuista pääsee eroon otsonoinnin avulla. Tämäkin kissojen aiheuttama hajuongelma saattaa hoitua pelkästään otsonoinnin avulla. Ammattilaisen tekemä otsonointi puhdistaa lemmikkikohteiden sisäilmaa paremmaksi jo parissa vuorokaudessa.

Otsonaattorin käyttö sopii hyvin myös silloin, jos on allerginen kissalle ja muuttamassa asuntoon, jossa on asunut kissalemmikki. Hajuja ei aina huomaa itse eikä sitä, että mikä asunnossa oleva aiheuttaa allergiaoireita. Jos on herkkä saamaan allergisia reaktioita, olisi hyvä ennen asuntoon muuttamista pyytää ammattilaisen poistamaan sieltä kaikki allergiaa aiheuttamat asiat. Ne voivat olla mm. lemmikin aiheuttamia hajuhaittoja, allergeeneja tai vain jonkinlainen kissan haju, jota on vaikea määritellä.

Asunnoissa, joissa asuu lemmikkikissa, ei ole niissäkään pakko haista kissanpissalle

Koska kissa pissaa kotinsa sisällä, voi pissamainen hajuhaitta vallata asunnon. Vaikka kissa pissaisi vain omaan kissoille tarkoitettuun hiekkalaatikkoon, sekin saattaa aiheuttaa asuntoon hajuhaittaa. Sitä varten löytyy aineita, jotka peittävät hajun. Niitä voidaan suihkuttaa suoraan hiekkalaatikkoon hiekan päälle ja sekoittaa aineen sen jälkeen hiekkaan vaikkapa kissanhiekkalapiolla.

Kissanhiekan päälle suihkutettava tuote on myös lemmikin mieleen. Sen avulla kissalemmikki kykenee jopa hyväksymään kissavessan käyttöönsä paremmin. Kun lemmikkikissa pissaa hiekkaan, jossa on lemmikin pissanhajunpoistoon tarkoitettua ainetta, ei pissa ala haisemaan. Tuotteet on yleensä tarkoitettu myös kissanvessan puhdistamiseen, kun kissanhiekkaa ollaan vaihtamassa kokonaan uuteen. Muista aina lukea hajunpoistotuotteen käyttöohjeet ennen kuin käytät niitä, jotta et suihkuta niitä liikaa etkä aiheuta asuntoon vaurioita.

Miten kissan pissan hajusta pääsee varmimmin eroon?

Kenenkään ei tarvitse asua kissanpissan hajuisessa asunnossa. Jos ei itse saa hajuhaittoja pois asunnosta, viimeistään ammattilainen saa sen tehtyä ja asunnossa oleskelusta tulee kaikille mukavampaa. Hajun poistaminen on sitä helpompaa ja tehokkaampaa, mitä nopeammin pissan tai muun lemmikistä lähteneen eritteen siivoaa pois. Ja mitä kauemmin se on muhinut asunnossa, sitä parempi syy on pyytää hajunpoistoon ammattilaisen apua.

Jos haistaa asunnossa hajun, jonka on aiheuttanut lemmikkikissa, voidaan ongelmasta päästä eroon omin neuvoin. Älä kuitenkaan jää kärsimään hajuista, jos et meinaa saada niitä millään poistettua asunnosta. Lemmikkien aiheuttamissa hajuissa oleskelu saattaa olla jopa terveydelle haitallista, joten hajuhaitasta on syytä päästä eroon. Sen poistaminen ei ole ammattilaiselle ongelma, joten pyydä vaikeissa tapauksissa tai kiireellisessä tilanteessa ammattilainen poistamaan hajuhaitat pois. Se on toimivin ja usein nopein tapa, joka auttaa varmasti, eikä hajua saa asunnosta välttämättä edes pois ilman heidän apuaan.