Ravintolan keittiölle on hyvä tehdä kausipesu vähintään kerran vuodessa. Pesussa kaikki pientavara siirretään ensin salin puolelle, jonka jälkeen vetolaatikot, hyllyt, ruoanvalmistuslaitteet, seinät, linjastot, kylmiöt ja mahdolliset ikkunat pestään kuivahöyrykoneella, joka tuottaa 170–190 °C höyryä 7–10 barin voimalla. Työ tehdään usein kahdella koneella nopeuden takaamiseksi. Pesun jälkeen pinnat viimeistellään kuituliinoilla ja rosteripintoihin voidaan levittää Ecolab Chromol -suoja-aine. Astianpesukoneiden alueille voidaan lisätä erityistä, mikrobeja ehkäisevää suoja-ainetta.

Kuivahöyryn käyttö ammattikeittiössä

Kuivahöyry on luonnontuote, joka mahdollistaa puhdistuksen ilman kemikaaleja. Tämä on erityisen tärkeää ruoanvalmistus- ja jakelulinjastoilla, joissa voimakkaita pesuaineita ei haluta käyttää. Käytämme EV- ja VIVA-merkkisiä kuivahöyrylaitteita, joiden tehokas paine irrottaa pinttyneen lian esimerkiksi vetolaatikoiden kiskoista ja kumitiivisteistä sekä puhdistaa kylmiöiden ritilähyllyt ja pidikkeet. Kuivahöyryn paras ominaisuus on sen kyky tunkeutua tehokkaasti pienimpiinkin koloihin, irrottaen lian ja jättäen pinnat puhtaiksi ja bakteerivapaiksi.

Ravintolasalin erikoispuhdistukset

Asiakkaat arvostavat puhdasta ravintolasalia, ja siistit tuolit, pöydät, linjastot ja seinäpinnat luovat laadukkaan vaikutelman koko ravintolasta. Siksi salin kalusteille ja pinnoille on hyvä tehdä säännöllisiä kausipesuja. Höyrypesurillamme puhdistamme tehokkaasti sekä tekstiilipintaiset kalusteet että linjastot, ikkunapuitteet, ovet, seinät, astianpalautuslinjastot sekä erilaiset apuvälineet kuten tarjoiluvaunut ja roska-astiat.

Nopea pintadesinfiointi

Joskus ravintolatiloissa sattuu viemärivahinkoja, joiden jälkeen keittiön pinnat on desinfioitava ennen käyttöönottoa. Myös ruokamyrkytys- tai norovirusepäilyt vaativat välitöntä pintojen sekä henkilökunnan sosiaalitilojen desinfiointia. Toteutamme pintadesinfiointeja höyrypesukoneilla ja käytämme pinta-aktiivisia desinfiointiaineita, kuten DS6-yleisdesinfiointiainetta ja Oxivir+-desinfiointiainetta.

Ravintolatoimijan vaihtuessa

Monet ravintolat toimivat vuokratiloissa, joissa vuokrasopimukset edellyttävät tilojen jättämistä perussiistiin kuntoon. Liiketoimintakaupan yhteydessä uusi omistaja voi tarvita tilojen perusteellista tehopesua ennen toiminnan aloittamista. Teemme kokonaisvaltaisia ravintolapesuja myös liiketilojen vuokranantajille esimerkiksi ravintolatoimijan konkurssitilanteissa.

Kuvagalleria – ennen ja jälkeen

Ennen

Jälkeen

Ennen

Jälkeen

Ota yhteyttä

Soita päivystysnumeroon 080 015 5525 tai ota yhteyttä oheisella lomakkeella.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.