Teemme asbesti- ja haitta-ainekartoitukset ripeällä aikataululla, ammattilaisten työnä ja aina vaadittavan prosessin mukaisesti. Ohjeistuksen mukaan kaikki ennen vuotta 1994 ennen rakennetut kiinteistöt vaativat muutostöiden tai purkutöiden yhteyteen asianmukaisen asbestikartoituksen.

Asbestia voi olla niin muovimaton kiinnitysliimassa, seinärakenteissa tai asunnon putkistoissa ja eristeissä. Aina kun asbestia tai muuta haitta-ainetta löydetään, siitä tulee laatia erillinen työmaapöytäkirja. Asbestikartoituksen työmaapöytäkirjasta tulee ilmetä esimerkiksi purkutyön toteutustapa, jätteen hävitystapa sekä henkilöstön suojautumis- ja sisäilman puhdistusmenetelmät.

Palvelemme pääkaupunkiseudun lisäksi tapauskohtaisesti myös muualla Etelä-Suomessa, kysy lisää!

TIESITKÖ TÄMÄN – mitä on asbesti?

Asbesti on luonnossa esiintyvä, kemiallisesti ja mekaanisesti kestävää kuitumineraalia. Suomessa asbestipitoisia rakennusmateriaaleja käytettiin mm. katto- ja seinälevyissä, lattialaatoissa, tasoitteissa sekä vesi- ja viemäriputkien lämmöneristysmassoissa vuosina 1922-1992. Asbestista ilmaan irtoavaa asbestipölyä ei pysty havaitsemaan paljain silmin. Asbestipöly kulkeutuu hengitettäessä keuhkoihin. Sen pitkäaikainen hengittäminen voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Asbestin käyttö kiellettiin vuonna 1994.

Asbestipölyepäilyt liittyvät yleensä vanhempien kiinteistöjen saneerauksiin. Ennen purkutöitä on selvitettävä, onko purettavissa rakenteissa asbestia. Asbesti varmistetaan pinta- tai ilmanäytteillä. Ehjät asbestimateriaalit eivät aiheuta sairastumisvaaraa.

Mikäli asbestilöydös tehdään, asbestipurkutyö tulee tehdä säännöstenmukaisesti hyvin suojattuna. Lisäksi kohteeseen tehdään asbestisiivous. Siivouksen jälkeen otetaan näytteet puhtauden varmistamiseksi.

Lähteet: ttl.fi ja muut julkiset tietolähteet

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalvelunumeroon 080 015 5535 tai ota yhteyttä oheisella lomakkeella.

    Muut saneerauspalvelut